Täyden palvelun optikkoliike.

puh 010 235 1919

Hyvä tietää

Näköni on huonontunut. Menenkö näöntarkastukseen optikolle vai silmälääkärille?
Optikko voi tarkastaa näkösi, jos olet yli 8-vuotias sekä silmäsi ovat terveet eikä sinulle ole tehty silmiin kohdistuvaa leikkausta.
Täytettyäsi 45 vuotta olisi hyvä käydä silmälääkärissä perusteellisessa silmien "terveystarkastuksessa". Tämän jälkeen silmälääkärissä on hyvä käydä 5-6 vuoden välein ja 60 vuotta täytettyäsi silmälääkärissä tulisi käydä 2-3 vuoden välein.

Mitä näöntarkastus maksaa?
Optikon tekemä näöntarkastus maksaa 25 euroa. Ostaessasi meiltä silmälasit näöntarkastus kuuluu lasien hintaan

Kenelle piilolinssit sopivat?
Piilolinssit sopivat lähes kaikille, jos silmäsi ovat terveet. Kuivasilmäisyys saattaa rajoittaa piilolinssien käyttöä. Myös hajataittoa pystytään korjaamaan piilolinsseillä ja aikuisnäköisille löytyy erilaisia piilolinssivaihtoehtoja.

Millaiset ovat näyttöpäätelasit?
Näyttöpäätelasien linssit voivat olla hyvin erilaisia eri ihmisillä, riippuen henkilön iästä, näkötarpeista ja työetäisyyksistä. Tavallisimmin käytetään ns. syväterävää linssiä, jonka alaosalla nähdään luku-/näppäimistöetäisyydelle ja yläosalla kuvaruudulle tai jopa muutamaan metriin. Näyttöpäätelasit poikkeavat tavallisista yleiskäytössä olevista silmälaseista yleensä sekä voimakkuuden että linssityypin puolesta.

Kuinka nopeasti saan silmälasit?
Yksitehoiset, varastovoimakkuudella olevat lasit valmistuvat päivässä-parissa. Varastovoimakkuudet ovat tavallisimmin välillä +6.0-> -6.0 dpt, cyl max 2.0 dpt, toki linssikohtaisia vaihteluita löytyy. Laseja tilatessasi saat tarkan arvion lasien valmistumisaikataulusta. Hiomovoimakkuudet ja esim. moniteholasit valmistuvat noin 7-10 päivässä, riippuu hiukan tarvittavasta linssistä.

Miksi silmäni vuotavat ?
Kärsit todennäköisesti kuivista silmistä. Kuivien silmien oireita ovat vetistys, roskan tunne, punoitus, näöntarkkuuden vaihtelut ja kirvely. Roskan tunne käynnistää kyynelerityksen, tämä vetinen kyynelneste ei kuitenkaan riitä voitelemaan silmän pintaa ja oireet jatkuvat. Silmä voi siis vetistää kuivuttaan! Usein vielä tuuli ja veto sekä kuiva sisäilma lisäävät oireita. Kuiviin silmiin ei varsinaisesti ole parannuskeinoa, mutta oireita voit lievittää erilaisilla kostutustipoilla ja -suihkeilla.


 

 

 

 

Sivuston graafinen suunnittelu: Riikka Sulkamo, tekninen toteutus ja hostaus: IT-Palvelu Taitava